O GENGIGELU

Šta je Gengigel?

Gengigel paleta obuhvata jedinstvene, patentirane proizvode za negu usne duplje. Gengigel proizvodi uz pomoć prirodnih lekovitih svojstava hijaluronske kiseline rešavaju potencijalne tegobe koje mogu nastati u usnoj duplji a povezane su sa bolovima i upalom desni. Gengigel zaustavlja krvarenje, pomaže zarastanju i ubrzava obnavljanje desni, umiruje bol i klinički dokazano je efikasan u sprečavanju i uklanjanju parodontalnih bolesti

Bez neželjenih dejstava

Svi proizvodi Gengigel su bezbedni za upotrebu i nemaju poznate kontraindikacije ili neželjena dejstva.

Gengigel mogu bez ograničenja upotrebljavati svi, pa i deca, trudnice, dojilje, starije osobe i dijabetičari. Interakcije sa lekovima nisu poznate pa se Gengigel može upotrebljavati i kod specifičnih terapija, npr. kod lečenja antibioticima.

Tehnološki usavršeni proizvodi

Gengigel se proizvodi u Italiji uz primenu najsavremenijih biotehnoloških procesa. Proizvodi zadovoljavaju najviše standarde dobre laboratorijske prakse (GLP) i ISO standarde. Gengigel se zasniva na konceptu aktivnog matriksa; drugim rečima, mešavina biopolimera deluje sinergistički sa hijaluronskom kiselinom, što formulaciji daje bioadhezivne karakteristike i sposobnost stvaranja filmova koji prekrivaju površinu desni i na njoj se zadržavaju.

Hijaluronska kiselina

Gengigel sadrži hijaluronsku kiselinu visokog kvaliteta i čistoće.

Za sastav Gengigela karakteristična je hijaluronska kiselina velike molekularne mase koja je slična prirodnoj hijaluronskoj kiselini u tkivu desni. Hijaluronska kiselina (poznata i kao hijaluronan) prirodan je sastojak zdravih vezivnih tkiva u našem organizmu. Ljudski organizam prirodno proizvodi hijaluronsku kiselinu, ali se potrebe znatno povećavaju sa starenjem, odnosno u vreme kada se ne osećamo dobro i kada je prisutna povreda ili infekcija.

Hijaluronska kiselina nalazi se između ostalog u staklastom telu oka, pupčanoj vrpci, zglobnoj tečnosti, hrskavici, koži i u desnima, gde ima posebnu ulogu. Zbog svojih izvrsnih karakteristika deluje protivupalno i antioksidativno, štiti od infekcija, a istovremeno obnavlja tkiva, ubrzava zarastanje i smanjuje edeme.

O Gengigelu

Mišljenja korisnika

Izdelki Gengigel

Dostupno bez recepta u svim apotekama. Pre upotrebe pročitati uputstvo! O nameni i neželjenim reakcijama na medicinsko sredstvo posavetujte se sa lekarom ili farmaceutom.
Broj rešenja o registraciji u RS: 515-02-03194-15-001 od 23. 2. 2016. Ovlašćeni predstavnik u RS: Medis Pharma d.o.o. Milutina Milankovića 11b, 11070 Beograd-Novi Beograd

Gengigel
close