Nemojte zaboraviti oralnu higijenu ni na godišnjem odmoru

 Gengigel uredništvo

Gengigel uredništvo

Zbog narušavanja svakodnevne rutine za vreme odmora briga za oralnu higijenu je obično lošija pa smo za vas pripremili nekoliko saveta kako da izbegnete neprijatnosti u usnoj duplji.

Letnje vrućine su već počele, a sa njima i vreme školskog raspusta i godišnjih odmora. Zbog narušavanja svakodnevne rutine za vreme odmora briga za oralnu higijenu je obično lošija pa smo za vas pripremili nekoliko saveta kako da izbegnete neprijatnosti u usnoj duplji.

Pre odlaska na odmor uvek se treba pobrinuti za mnogobrojne obaveze. I verujemo da pri tome ne obraćate posebnu pažnju na oralnu higijenu iako bi trebalo da to uradite. Tokom godišnjeg odmora se često dogodi da zaboravimo svoje svakodnevne navike, a to može da uzrokuje jake bolove u zubima ili desnima.

Pre odlaska na godišnji odmor

Pošto je briga za zdravlje zuba i usne duplje izuzetno važna za vašu dobrobit i kvalitet života, pobrinite se za njih pre odlaska na odmor. Preporučuje se preventivna poseta stomatologu, posebno pre dužih putovanja.

Ako za to nemate vremena, pre odlaska razmislite o svojim ustaljenim navikama u vezi sa oralnom higijenom. To će vam pomoći da shvatite koje proizvode morate da ponesete sa sobom, koliko vremena vam treba za čitav postupak i koje su pravilne tehnike oralne higijene.

Pre nego što krenete, pobrinite se da imate dovoljno proizvoda za čitav odmor. Često se dogodi da smo navikli na određenu marku proizvoda koji možda nije dostupan u turističkoj destinaciji. Zbog toga posetite prodavnicu ili apoteku i napravite zalihe, a možete uzeti i neki dodatni proizvod za rezervu.

Oralna higijena tokom godišnjeg odmora

Odmor je vreme uživanja, aktivnosti i opuštanja, što ujedno znači beg od svakodnevnice i rutine koju imate kod kuće. Na odmoru možete mnogo da učinite za zdravlje desni i zuba zdravom ishranom, ali svejedno nemojte da zaboravite sve proizvode koje svakodnevno koristite.

Kako vam bolovi u desnima ne bi pokvarili raspoloženje na godišnjem odmoru, pripremili smo nekoliko saveta za efikasnu oralnu higijenu za vas i vašu decu.

Opšti saveti

  • Perite zube najmanje dva puta dnevno.
  • Pranje zuba treba da traje najmanje dva minuta.
  • Držite četkicu pod uglom od 45 stepeni prema površini zuba.
  • Pravite pokrete četkicom od desni prema zubima.
  • Redovno koristite zubni konac i rastvor za ispiranje usta.
  • Vodite brigu o higijeni svih sredstava koje upotrebljavate.

Prtljag

Sada kad ste razmislili o svojim ustaljenim navikama, znate tačno koji vam proizvodi trebaju. Čuvajte ih u suvom i čistom kozmetičkom neseseru. Preporučuje se da ga uvek imate pri ruci, a ako putujete avionom, spremite ga u ručni prtljag. I budite oprezni, pojedinačno pakovanje u avionu ne sme da prelazi 100 ml.

Kad spremate četkicu za zube, pobrinite se da putna plastična zaštita za četkicu bude potpuno suva.

Obavezna oprema za oralnu higijenu sadrži: četkicu za zube, pastu za zube, rastvor za ispiranje usta, zubni konac i vaš omiljeni Gengigel proizvod.

Voda

Pre oralne higijene dobro operite ruke. Budite oprezni ako ste u mestu gde voda iz slavine nije za piće. U tom slučaju nemojte njom da perete zube, već koristite flaširanu ili prokuvanu vodu.

Ako ne možete da operete zube, možete se poslužiti rastvorom za ispiranje usta. Najbolje je kupiti rastvor sa fluoridima koji štite zube od uticaja kiselina iz hrane i pića. Preporučujemo da pri ruci uvek imate Gengigel hidrogelni rastvor za ispiranje usta sa hijaluronskom kiselinom jer deluje preventivno i može da se koristi nekoliko puta dnevno.

U krajnjem slučaju zube možete bar privremeno da očistite žvakaćom gumom bez šećera. Ali neka to zaista bude izuzetak!

Izdelki Gengigel

Dostupno bez recepta u svim apotekama. Pre upotrebe pročitati uputstvo! O nameni i neželjenim reakcijama na medicinsko sredstvo posavetujte se sa lekarom ili farmaceutom.

Broj rešenja o registraciji u RS: 515-02-03194-15-001 od 23. 2. 2016. Ovlašćeni predstavnik u RS: Medis Pharma d.o.o. Milutina Milankovića 11b, 11070 Beograd-Novi Beograd

Gengigel
close